Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och social skiktning
ISBN9789147090426
Upplaga1
FormatHäftad
FörfattareChristofer Edling
Publiceringsår2010-08-13
FörlagLiber
Antal sidor184
SpråkSvenska

Häftad • 2010-08-13

Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och social skiktning

av Christofer Edling

 • ISBN: 9789147090426
 • Upplaga: 1
 • Format: Häftad
 • Publiceringsår: 2010-08-13
 • Förlag: Liber
 • Antal sidor: 184
 • Språk: Svenska

Köp denna bok ny

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Ej tillgänglig

Eller begagnad från 5 säljare

Denna bok finns att köpa begagnad av dessa säljare. Välj en eller flera för att skicka ett meddelande till dem om att du vill köpa boken. Priser alltid inkl. frakt.

 • Henrik H
  109 kr

  Bra skick

 • Sofia K
  109 kr

  Ny

 • Lisa G
  188 kr

  Bra skick

 • Frida R
  189 kr

  Bra skick

 • Sofie S
  309 kr

  Bra skick

Om Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och social skiktning

Boken Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och social skiktning släpptes år 2010 och är skriven av Christofer Edling.

Den består av 184 sidor och är skriven på svenska. Boken är utgiven av förlaget Liber.

Köp Ett delat samhälle : makt, intersektionalitet och social skiktning begagnad från en av 5 studenter hos oss och spara pengar. Vi kunde inte hitta något pris på vad den kostar ny, men den kostar bara 109 kr begagnad.

Kurslitteratur som säljs på BegagnadKurslittretur.se är begagnad och därför kan vi inte garantera att eventuella digitala produkter eller inloggningar fortfarande är aktiva. När ni kontaktar en annonsör om att köpa en bok, fråga då om detta.

Sedan sociologin grundades har ämnet sysslat med samma problemställning: Hur ska vi förstå samhällets sociala ojämlikhet och hur påverkar den människors livschanser? Utifrån denna gemensamma kärna har sociologin utvecklat en mångfald av teoretiska perspektiv och metodologiska ansatser för att se samhället. Läs mer Boken ger en inblick i sociologins djup och bredd genom att inspirera till fortsatt tänkande om det delade samhället. Inför den andra upplagan har flera kapitel reviderats och boken har utökats med ett nyskrivet kapitel om funktionshinder. På ett lättillgängligt sätt diskuterar några av Sveriges främsta sociologer de viktigaste sociala skiktningsprinciperna: - Stefan Svallfors: Klass - Marie Evertsson: Kön - Ove Sernhede: Etnicitet - Alexandra Bogren: Sexualitet - Magnus Karlsson: Ålder - Rafael Lindqvist: Funktionshinder - Göran Ahrne: Intersektionalitet Om författarna Bokens redaktörer och författare till inledningskapitlet är: - Christofer Edling, professor i sociologi vid Lunds universitet - Fredrik Liljeros, professor i sociologi vid Stockholms universitet

Så här köper du böcker

1) Skicka köpesförslag

Nu när du vet att du vill köpa denna bok begagnad, och den finns tillgänglig så trycker du på den gröna knappen under annonserna för att komma i kontakt med säljarna.

2) Acceptera & betala

Säljaren skickar en köpesförfrågan till dig som du enkelt accepterar. Säljaren får din adress för att skicka boken och du får instruktioner om hur du ska Swisha.

3) Mottag boken & sälj vidare

När du är färdig med din kurs så är nästa rimliga steg att du säljer boken till nästa års kull.

Det är helt gratis att sälja en bok på BegagnadKurslitteratur.se!

Begagnad från 109 kr